Harry Potter a Kámen mudrců - recenze knihy

Autorka: J. K. Rowlingová
Ilustrace: Jim Kay



  Jedenáctiletý brýlatý chlapec to ve svém životě nemá jednoduché. Po smrti jeho rodičů, už jako mimino, žije u své tety se strýcem a jejich rozmazleným synem. Postel má v přístěnku pod schody (spoiler: později dostane Dudleyho druhý pokoj), nosí oblečení po tlustém bratranci a jeho brýle už jsou třikrát přelepené lepenkou.
  Na Dudleyho narozeniny jedou do zoo a Harry, protože nesmí doma zůstat sám a paní Figgová, která ho obvykle hlídá má zlomenou nohu, jede s nima. V zoo si zrovna prohlíží hada, když mu Dudley začne nadávat. Harry se zamyslí a najednou sko, které bránilo hadovi k pohybu zmizí a had je na svobodě. Harrymu se stalo několik takovýchto zvláštních věcí, ale nikdy tomu nevěnoval pozornost. 





 Jednoho dne Harrymu, přijde dopis. Ten si ho ale nepřečte, protože mu ho teta se strýcem seberou. Neštˇastný Harry, ale druhý den dostane další a pak zase další dopis. A takhle to pokračuje každý den s tím, že mu ho teta a stýc vždycky seberou. Kvůli tomu dokonce odjedou i z domu do nějakého hotelu a poté do domu uprostřed moře. 
 Poslední den, u svého strýce a tety, ho přijde navštívit Hagrid, vysoký silný muž. Předá mu dopis a je zlostí bez sebe, když se dozví, že Harry neví že je čaroděj, Hagrid mu to všechno poví a potom spolu jedou nakoupit všechny potřebné věci. Harry odjede do Bradavic, kde se seznámi se zrzavým klukem, Ronem,  a velice chytrou dívkou, Hermionou. Společně řeší záhadu kamene mudrců.    





Hodnocení: Knížky od J.K. Rowlingové jsou vždy úžasné a Harry Potter není výjimkou. I když  tato kniha je určená pro děti, můžou si ji přečíst i dospělí. Mě osobně se tato kniha velmi líbila a jestli tuto nádhernou knihu ještě nevlastníte, tak bych vám doporučovala si ji koupit v ilustrovaném vydání, kde Jim Kay dokázal neskutečně ztvárnit celý svět Harryho Pottera (odkaz ZDE ) Celkově bych tuto knihu hodnotila velmi pozitivně a to pěti hvězdami z pěti.
 

Komentáře

Oblíbené příspěvky